БУДЕЊЕ НА ПРОЛЕТТА 2000

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Златко Славенски / Огнен Георгиевски

Режија: Златко Славенски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Тони Михајловски за улогата Петер,
  2. ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ЗА СЕВКУПЕН УМЕТНИЧКИ РЕЗУЛТАТ (ДОДЕЛЕНА ОД ВЕСНИКОТ „НОВА МАКЕДОНИЈА“).