БРКОТНИЦИ

Продукција: Драмски театар, Скопје

Автор: Лев Беринскиј

Режија: Владимир Милчин

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Бранко Костовски,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Ненад Стојановски за улогата Козалов,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Ненад Милосављевиќ за улогата Стариот Никита.