БРАКОТ НА МАРИЈА БРАУН

Продукција: НУЦК „Антон Панов“ - Народен театар – Струмица

Автор: Рајнер ВЕРНЕР ФАСБИНДЕР

Режија: Драгана ТАНЕВСКА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 06.06.2022

Режија и драматизација: Драгана ТАНЕВСКА
Сценограф: Борис ДАЛЧЕВ
Костимограф: Ванчо ВАСИЛЕВ
Композитори: Огнен ДАВИТКОВСКИ, Бојан ПОПОВСКИ
Дизајн на рекламен материјал: Матеј СТОЈКОВСКИ


Играат:
Марија Браун: Анкица БЕНИНОВА
Херман Браун: Горан НИКОВ
Мајката: Ангелина ТРЕНЧЕВА АНГЕЛОВА
Освалд: Коста АНГОВ
Бети: Јулија МИЛКОВА
Дилерот, Американецот и Венцел: Игор ТОДОРОВ
Медицинската сестра, Бронски, Судијата и Сенкенберг: Танкица СТОЈАНОВА
Вили, стражарот, кондуктерот и скитник: Саше УРДОВСКИ
Германски војник, носач и американски војник: Васил МИХАИЛ
Глас на радио: Ацо ГОГОВ, Маркус МАНСБАРТ


В.Д Директор: Танкица СТОЈАНОВА
Уметнички раководител: Драган МАЏИРОВ
Инспициент: Катерина БАНИНОВА
Драгатург: Ацо ГОГОВ
Маркетинг: Ванчо ПАТРИКОВ
Суфлер: Горан ЕНИМИТЕВ
Светло: Марјан ЗАЈКОВ
Тон: Синиша МИЦЕВ
Реквизитер: Ана БОЖИЈАНОВА
Сценска техника: Спасо МЕЛЕВ, Томе ВИТАНОВ, Ристо ЕФТИМОВ и Ване ТРАЈКОВ
Кројачко – шивачка изработка на костими: Ѓорѓе К’РМЗОВ, Вилјана РИСТОВА, Никола ИЛИЕВ
Гардеробери: Марина ПЕТРОВ, Васе ЦЕНЕВ
Перач: Славица ЦИЕВА
Електричар: Коста ТРАЈКОВСКИ
Благајник: Елизабета ТРАЈКОВСКА
Секретар: Кристина МАЏИРОВА
Хигиеничари: Данче КОЗАРОВА и Ленче ПАНДЕВА