БОЛИВУД

Продукција: НУ Театар „Комедија“ – Скопје

Автор: Маја ПЕЛЕВИЌ

Режија: Наташа ПОПЛАВСКА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 09.06.2022

Режисер и кореограф: Наташа ПОПЛАВСКА
Композитор: Огнен АНАСТАСОВСКИ
Превод и препев: Наташа ИЛИЕВСКА и Наташа ПОПЛАВСКА
Дизајн: Емил ПЕТРО
Светло дизјанер: Милчо АЛЕКСАНДРОВ
Аудио дизајнери: Бојан УГРИНОВСКИ и Томи АНЧОВ
Изведувач на костим: Љубица ВЕЛКОВА

Мјузикл

(претстава по покана за свеченото затворање)


Играат:
Директоркта: Жаклина СТЕФКОВСКА
Првакот: Атанас АТАНАСОВСКИ
Првенката: Жаклина ПЕТРОВСКА
Ромот: Жарко ДИМОСКИ
Младата глумица: Ева СКЕНДЕРОВСКА
Работничката: Миа КАНТАРЏИЕВА
Младиот глумец: Сергеј ДИМОСКИ
Вокали и корепетитори: Сара НИКОЛОВСКА и Ана КОСТАДИНОВСКА