БЕЗЉУБНИ

Продукција: НУ Драмски театар – Скопје

Автор: Благица СЕКУЛОСКА

Режија: Златко СЛАВЕНСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 15.06.2015

Видео и аудио анимација и продукција: Милчо УЗУНОВ (3D-Project Studio ©)
Костимографија: Ивана КОЦЕВА
Музика: Ристо ВРТЕВ
Сценографија и избор на музика за две сцени: Златко СЛАВЕНСКИ
Сценографска реализација: Тодор ДАЈЕВСКИ


Играат:
Вистинскиот: Димитрија ДОКСЕВСКИ
Вистинската: Сања АРСОВСКА
Погрешниот: Златко МИТРЕСКИ
Погрешната: Наташа ПЕТРОВИЌ (к.г.)
Љубовникот: Александар СТЕПАНУЛЕСКИ


Инспициент: Жарко НАМИЧЕВ
Суфлер: Даница ИЛИЕВА
Тон – мајстори: Димитар ИЛИОСКИ, Чедомир МЛАДЕНОВСКИ
Светло – мајстори: Дејан БЛАЖЕВСКИ, Кире БУБУЛЕВСКИ, Митко РИЗОВ
Шминка: Игор ПЕТРЕСКИ
Фризер – перикер: Будимка ЈОВАНОВСКА, Александра ПЕТРОВА
Сликар – изведувач: Ѓорѓи ЃОРЃИЕВСКИ
Шивач – гардеробер: Иванка ТРАЈКОВСКА, Рада СИМОНОВСКА
Кројачи: Анѓа ТРАЈКОВСКА, Стојан НАУМОВСКИ
Реквизитери: Љупче МИТРОВСКИ, Зоран НОВКОВСКИ
Организатор на сценска техника: Перо РАЛЕВ
Сценски декоратери: Благоја МИЛКОВСКИ, Сашко МИЦЕВ, Борче СТОЈАНОВСКИ, Стево БОЈКОВСКИ
Столар: Милутин МАРКОВСКИ
Технички раководител: Филип ГУЛЕВСКИ
Уметнички раководител: Рубенс МУРАТОВСКИ
Директор: Роберт ВЕЉАНОВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Бруно Јованоски,
  2. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ на Благица Секуловска.