БЕСОВИ

Продукција: Македонски народен театар - Скопје

Автор: Ф.М. ДОСТОЕВСКИ

Режија: Златко СЛАВЕНСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 14.06.2011

Според романот на Ф. М. ДОСТОЕВСКИ, напишано од Албер КАМИ, драматуршки обработено од Златко СЛАВЕНСКИ
Сценографија: Владо ГЕОРГИЕВСКИ
Костимографија: Елена ДОНЧЕВА
Извршен продуцент: Симона УГРИНОВСКА
Инспициент: Никола КИМОВСКИ
Суфлер: Агна НИКОЛОСКА


Играат:
Николај Ставрогин: Ѓорѓи ЈОЛЕВСКИ
Петар Степанович Верховенски: Владо ЈОВАНОВСКИ
Степан Трофимович Верховенски: Емил РУБЕН
Варвара Петровна Ставрогина: Катина ИВАНОВА
Иван Шатов: Борче НАЧЕВ
Алексеј Кирилов: Владимир ЕНДРОВСКИ – Љац
Лиза Дроздова: Драгана КОСТАДИНОВСКА
Марија Тимофеевна Лебјадкина: Арна ШИЈАK
Даша Шатова: Сашка ДИМИТРОВСКА
Феѓка: Славиша КАЕВСКИ
Шигалев: Александар ЏУРОВСКИ
Липутин: Мирoслав ПЕТКОВИЌ
Виргински: Ненад МИТЕВСКИ
Гаганов: Александар МИКИЌ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Владо Јовановски за улогата Верховенски.