БЕШЕ ЕДНАШ ВО МАЈ

Продукција: Народен театар, Штип

Автор: Жолт Пожгај

Режија: Горан Булајиќ

Сценографија: Методи АНДОНОВ
Костимографија: Тина ЈАКИМОВСКА
Музика: Божидар СИМОНОВСКИ
Превод: Александар ДОНСКИ


Играат:
Кристина АТАНАСОВА – Лизелота
Пеце РИСТЕВСКИ – Карл
Милорад АНГЕЛОВ – Лудвиг
Сухад МУСТАФА – Хенрик
Методија КОЛОСКИ – Хајнрих
Миланчо ГЕОРГИЕВ – Роланд
Владимир ТУЛИЕВ – Николаус


Суфлер: Лидија РОГОЖАРОВА-
Инспициент и тон мајстор: Мијалче КОЦЕВ
Светло: Методи САЗДОВ