БЕГАЛКА

Продукција: Народен театар - Штип

Автор: Васил ИЉОСКИ

Режија: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 10.06.2008

Музика: Горан ТРАЈКОВСКИ
Сценографија: Владо ЃОРЕСКИ – РАФИК
Костими: Благој МИЦЕВСКИ


Играат:
Пеце РИСТЕВСКИ
Владимир ТУЛИЕВ
Кристина АТАНАСОВА – АРСОВА
Соња АРСОВА
Руиш БЕГОВСКА
Милорад АНГЕЛОВ
Валентина ГЕОРГИЕВА
Миле ВРТЕОВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Владо Ѓоревски – Рафик,
  2. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Горан Трајковски,
  3. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Владо Ѓоревски – Рафик,
  4. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Соња Арсова за улогата Ленче,
  5. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА ЖЕНСКА УЛОГА на Руиш Беговска за улогата Мајката,
  6. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Дејан Пројковски,
  7. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.