БЕГАЛКА

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Васил Иљоски

Режија: Љупчо Ѓогиевски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Марјан Неќак,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Дона Димовска за улогата Ленче,
  3. НАГРАДА ЗА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Соња Михајлова за улогата Мирса,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Илко Стефановски за улогата Аџи Трајко,
  5. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Љупчо Ѓоргиевски.