БАЛКАНОТ НЕ Е МРТОВ

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Дејан Дуковски

Режија: Сашо Миленковски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Венко Серафимов,
  2. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ НА СОВРЕМЕНА ДОМАШНА ДРАМА на Дејан Дуковски,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Илко Стефановски за улогата Осман,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Соња Михајлова за улогата Цвета.