БАЛАДА ЗА ОРКАНАТА

Продукција: Народен театар, Прилеп

Автор: Видое Видичевски

Режија: Благоја Дамески

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Васил Костов,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Благоја Ивчески за улогата Благо.