БАКХИ – КРАТОК ПРЕГЛЕД НА РАСПАДОТ

Продукција: НУ Народен театар – Битола

Автор: по ЕВРИПИД

Режија: Игор Вук ТОРБИЦА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 08.06.2019

Драматург: Билјана Крајчевска
Сценограф: Валентин Светозарев
Костимограф: Благој Мицевски
Асистент на режија: Јован Ристовски
Дизајн на музика: Александар Димовски
Светло мајстор: Илија Димовски, Горан Петровски
Тон мајстор: Николче Терзиевски
Специјални ефекти, шминкер и фризер: Сашо Мартиновски
Инспициент : Мирослав Лазаревски
Фотограф: Александар Буневски
Монтажер: Гоце Веселиновски


Играат:
ДИОНИС- Маја Андоновска – Илијевски
ПЕНТЕЈ- Огнен Дранговски
ТЕЈРЕСИЈА – Соња Михајлова
КАДМО –Иван Јерчиќ
АГАВА – Илина Чоревска
ГЛАСНИКОТ – Мартин Мирчевски
СЛУГАТА – Васко Мавровски
ХОРОВОДЕЦОТ – Викторија Степановска – Јанкуловска
ХОРОТ НА БАКХИТЕ:
Валентина Грамосли
Петар Спировски
Сандра Грибовска
Анастазиа Христовска


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Игор Вук Торбица,
  2. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.