БАХАНАЛИИ

Продукција: НУЦК „Ј.Х.К. Џинот“ - Театар Велес

Автор: Горан СТЕФАНОВСКИ

Режија: Наташа ПОПЛАВСКА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 07.06.2010

Кореографија: Олга ПАНГО
Музика: Џингиз ИБРАХИМ
Дизајн на сцена и видео: Емил ПЕТРОВ
Костими: Александар НОШПАЛ
Фотографија: Доријан МИЛОВАНОВИЌ


Играат:
Дионис, Бог: Васил ЗАФИРЧЕВ
Пентеј, крал на Теба: Маја ЉУТКОВ
Агава, мајка на Пентеј: Роберт РИСТОВ
Кадмо, поранешен крал на Теба: Кица ИВКОВСКА ВЕЉАНОВСКА
Тиресија, пророк: Кети БОРИСОВСКА
Актерот: Самоил СТОЈАНОВСКИ
Крчмарката: Зорица П. ПАНЧИЌ
Бегалката: Слободанка ЧИЧЕВСКА
Шумарот: Весна ДИМИТРОВСКА
Стражарот: Едмонд СОТИР
Девојката: Славица МАНАСКОВА


Инспициент: Славиша ЃЕОРГИЕВ
Шеф на сцена: Дејан ТРИФУНОВСКИ
Светло: Марјан ТОДОРОВСКИ
Тон: Лазо ТЕОВ
Гардероба: Јулија АНГЕЛОВСКА
Реквизити: Спасо ПЕТРУШЕВ
Декоратери: Игор ГАВРИЛОВ, Никола ПАУНОВ, Ѓоре ПАВЛОВ

Уметнички директор: Васил ЗАФИРЧЕВ
Директор: Јордан ВИТАНОВ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ на Горан Стефановски.