БААЛ

Продукција: Театар на народностите — Албанска драма, Скопје

Автор: Бертолт Брехт

Режија: Бранко Брезовец

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНСКА АДАПТАЦИЈА на Бранко Брезовец,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Бајруш Мјаку за улогата Баал.