АЗИЗ ИЛИ СВАДБАТА ШТО ГО СПАСИ ЗАПАДОТ

Продукција: Факултет за драмски уметности - Скопје

Автор: -

Режија: -

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 14.06.2019

Дипломска претстава на студентите во класата на: Проф. М-р Рефет Абази, Доц. М-р Хисмет Рамадани

Посебна благодарност до: Крсте С. Џидров, Марија Пупучевска, Проф. Кренаре Невзати, Ибрахим Џемаили и Џемаил Џемаили.


Играат:
Аљмедина Садики – Џеневив Џенф
Ментор Курти – Отмар Сарабанде
Мумин Абдулаху – Жан Пиер Тишлер
Гезим Жерка – Гискард Биербрау
Сара Бајрами – Бернардет
Гентиана Рамадани – Валдемар Де Креденс
Деа Пајазити – Медлин Биербрау
Кујтиме Ахмети – Хилдегард Де Фоје Грас
Елдин Широки
Фљакрон Аљији – Мудреците
Гости:
Хакан Даци – Азиз, непознатиот
Батухан Ибрахим – Човекот со камера