АРТУРО УИ

Продукција: НУ Народен театар – Битола

Автор: Бертолт БРЕХТ

Режија: Кендрим РИЈАНИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 08.06.2022

Драматург: Билјана КРАЈЧЕВСКА
Асистент на рeжија: Јован РИСТОВСКИ
Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Композитор: Тимор ДОМИ
Сценски ефекти и шминка: Стефанија СТОЈЧЕВСКА


Играат:
Артуро Уи: Иван ЈЕРЧИЌ
Рома: Илина ЧОРЕВСКА
Џузепе Гивола: Никола СТЕФАНОВ
Емануел Гири: Хари МИХАЈЛОВСКИ
Старата Догсбари: Валентина ГРАМОСЛИ
О’Кејзи, Бранителката, Бети Далфит: Викторија СТЕПАНОВСКА- ЈАНКУЛОВСКА
Шит, Актерот, Игнацие Далфит, Кларк, Хук: Никола ПРОЈЧЕВСКИ
Дејзи, Вдовицата Боул: Сандра ГРИБОВСКА
Младата Ина, Фиш: Анастазиа ХРИСТОВСКА
Флејк, Судијата: Александар ДИМИТРОВСКИ
Малбери, Обвинителот: Петар СПИРОВСКИ
Бучер, Лекарот: Александар СТЕФАНОВСКИ


Инспициент: Мирко ЛАЗАРЕВСКИ
Суфлер: Гордана МИХАЈЛОВСКА
Светло-мајстор: Горан ПЕТРОВСКИ
Тон-мајстор: Николче ТЕРЗИЕВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Тримор Доми,
  2. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Благој Мицевски,
  3. НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА на Викторија Степановска Јанкуловска,
  4. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Никола Пројчевски,
  5. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Ќендрим Ријани.