АРХЕЛАОС или ЕВРИПИД СЕ ВРАЌА НА БАЛКАНОТ

Продукција: НУ Драмски театар – Скопје

Автор: Јордан ПЛЕВНЕШ

Режија: Владо ЦВЕТАНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 07.06.2013

Драматуршки соработник: Ратко ДУЕВ
Костимограф: Елена ДОНЧЕВА
Сценограф: Владо ЃОРЕСКИ – Рафик
Музика: Константин ПЛЕВНЕШ
Звучен дизајн: Валентин СКЕНДЕРОВСКИ
Асистент на режија: Саша НАЦЕВСКИ


Играат:
Еврипид: Рубенс МУРАТОВСКИ
Александар Ајго: Игор АНГЕЛОВ
Макарон Пританис – Претседателот на бесмртните: Жарко ДИМОСКИ
Хор Ифигении Од Балканот:
Ифигенија од Турција: Трајанка ИЛИЕВА – Таци
Ифигенија од Албанија: Валдета ИСМАИЛИ
Ифигенија од Црна Гора: Гордана ЕНДРОВСКА
Ифигенија од Србија: Маја ВЕЉКОВИЌ – ПАНОВСКА
Ифигенија од Бугарија: Александра ПАВЛОВА / Калина НАУМОВСКА
Ифигенија од Грција: Катерина АНЕВСКА
Ифигенија од Македонија: Билјана БЕЛИЧАНЕЦ – АЛЕКСИЌ


Инспициент: Жарко НАМИЧЕВ
Суфлер: Жаклина ЦВЕТКОВСКА
Тон – мајстор: Димитар ИЛИОСКИ
Светло мајстор: Игор ГЕОРГИЕВ