АРАПСКА НОЌ

Продукција: Турски театар - Скопје

Автор: Роланд ШИМЕЛФЕНИГ

Режија: Слободан УНКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 12.06.2011

Превод на турски јазик: Ѓул БЕНОВЕНЛИ
Сценографија: Александар НОШПАЛ
Костимографија: Александар НОШПАЛ
Помошник на режија: Александра КАРДАЛЕВСКА
Асистент на режија: Билјана РАДИНОСКА


Играат:
Ханс Ломијер: Танер СУЛЕЈМАН, Осман АЛИ
Фатима Мансур: Зубејде СЕЛИМОВСКА, Несрин ТАИР
Франциска Дехке: Сузан АКБЕЛГЕ, Билјана ЈОВАНОВСКА
Калил: Селпин КЕРИМ, Неат АЛИ
Петер Карпати: Ерман ШАБАН, Аксел МЕХМЕТ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Александар Ношпал.