Антигона

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Софокле

Режија: Никита Миливојевиќ

Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Избор на музика: Оливер ЈОСИФОВСКИ; Александар СЕКУЛОВСКИ; Вера МИЛОШЕВСКА (Вокал)
Кореографија: Искра ШУКАРОВА
Препев: Георги СТАЛЕВ


Играат:
Верица НЕДЕСКА – Антигона
Габриела ПЕТРУШЕВСКА – Исмена
Митко С. АПОСТОЛОВСКИ – Креонт
Игор СТОЈЧЕВСКИ – Хемон
Илко СТЕФАНОВСКИ – Тирезиј
Борис ЧОРЕВСКИ – Корифеј
Зоран ТАЛЕВСКИ – Стражар
Пеце РИСТЕВСКИ – Стражар
Душко ЈОВАНОВИЌ – Стражар
Слободан СТЕПАНОВСКИ – Стражар

Во улогата на војници: Мирослав Лазаревски, Аднан Алитовски, Стевче Мицевски, Цветан Јовановски, Митко Ивановски.
Учествува и Хорот на КУД „Илинден“-Битола.


Инспициент: Мирослав ЛАЗАРЕВСКИ
Суфлер: Радојка ДИМЕСКА