АНТИЦА

Продукција: НУЦК „Марко Цепенков“ - Театар „Војдан Чернодрински“ - Прилеп

Автор: Ристо КРЛЕ

Режија: Бранко БРЕЗОВЕЦ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 11.06.2011

Музика: Марјан НЕЌАК
Кореографија: Кире МИЛАДИНОСКИ


Играат:
Антица: Викторија СТЕПАНОВСКА
Стари:
Саветка: Марија С. ИЛИЈЕСКИ (Сузана БРЕЗОВЕЦ)
Ристаќи: Андон ЈОВАНОСКИ
Никола Стефанов Г`Зарков: Трајче ИВАНОСКИ
Василка: Најдо ТОДЕСКИ
Баба Анча: Виолета ЧАКАРОВА
Поп Јанче: Игор ТРПЧЕСКИ
Кум- татко и на Антица: Петар ГОРКО (Марјан ЧАКМАКОСКИ)
Старосват – татко му на Илија: Димко ВАНДЕСКИ
Млади:
Илија Кристафилов Дамјаноски: Милан СЕКУЛОСКИ
Селман ага: Александар СТЕПАНУЛЕСКИ
Фроса: Наташа НАУМОСКА
Кате: Катерина ЧАКМАКОСКА
Паре: Димитрина МИЦКОСКА
Трајче Митрески: Владимир ЃОРЃИЈОСКИ
Еден арнаутин: Димитар ЃОРЃИЕВСКИ
Арнаути: Александар ТОДЕСКИ, Зоран ИВАНОСКИ, Димитар ЦРЦОРОСКИ, Никола НАСТОСКИ


Инспициент: Валентина ПИРГАНОСКА
Суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
Тон мајстори: Томе ТЕМЕЛКОСКИ, Благоја ПЕПЕЉУГОСКИ
Светло: Ристо ГРКОСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Марјан Неќак.