АНАЛФАБЕТ

Продукција: НУЦК „Григор Прличев“ - Народен театар – Охрид

Автор: според Бранислав НУШИЌ

Режија: Горан РИЗЕСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 15.06.2017

Сценограф: Зоран НИКОЛОВСКИ
Костимограф: Ванчо ВАСИЛЕВ
Инспициент: Филип АНГЕЛИЧИН – ЖУРА
Драматург: Кристина ТОДОРОСКА – ПЕТРЕСКА


Играат:
Маским Благадуша: Горан СТОЈАНОСКИ
Митре П. Клатипатлак: Никола ТОДОРОСКИ
Руменче Вујаклија: Стрезо СТАМАТОВСКИ
Магдалена Лапајкоска–Дупева: Елизабета СТЕФАНОВСКА
Референти Инструменталисти: Митко СЕРАФИМОСКИ и Ѓоко АЛОСКИ
Брза Пошта Голабче: Ѓоко КИТОСКИ


Технички раководител: Зоран ЛЕВЕСКИ
Шминка: Павел МАСЛОВ
Светло: Борис ВЕЛЈАНОСКИ
Гардеробери: Деса ЛАЗОРОСКА Линдита МЕРКО
Реквизитери: Маријана НИКОЛОСКА Соња КРСТАНОСКА
Сценски декоратери: Даниел АНДРЕСКИ Кире АНГЕЛОВСКИ