АНА КОМНЕНА

Продукција: НУЦК „Ј.Х.К. Џинот“ - Театар Велес

Автор: Сашо ДИМОСКИ

Режија: Ненад ВИТАНОВ и Васил ЗАФИРЧЕВ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 15.06.2017

Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимографија: Раде ВАСИЛЕВ
Автор на музика: Сашко КОСТОВ
Видео: Данчо СТЕФКОВ


Играат:
Ана Комнена: Кети БОРИСОВСКА
Учителот: Васил ЗАФИРЧЕВ
Алексеј Комнен: Јордан ВИТАНОВ
Ирина Комнена: Весна ДИМИТРОВСКА БОБЕВСКИ
Марија Аланска: Зорица П. ПАНЧИЌ
Јован Комнен: Жарко СПАСОВСКИ
Исак Комнен: Александар ВЕЛЈАНОВСКИ
Никифор Брени: Самоил СТОЈАНОВСКИ
Петар Хермит: Фаик МЕФАИЛОСКИ
Дандоло: Даријан ПЕТРОВ
Кинескиот трговец: Талија НАСТОВА
Константин Дука: Андреј СЕРАФИМОВСКИ
Водачот на актерите: Маја ЉУТКОВ
Прв актер: Александар ЃEОРЃИЕВ
Втор актер: Кирил ГРАВЧЕВ
Трет актер: Марија СТЕФАНОВСКА
Четврт актер: Румена ШОПОВА


Инспициент: Славиша ЃЕОРГИЕВ
Технички раководител: Никола ИГНОВ
Ликовен соработник: Филип КОРУНОВСКИ
Тон: Лазо ТЕОВ
Видео проекција: Лаура ШКОРТОВА
Светло: Марјан ТОДОРОВСКИ
Гардероба : Јулија АНГЕЛОВСКА
Реквизитер: Спасе ПЕТРУШЕВ
Сценска техника: Игор ГАВРИЛОВ, Дејан КРСТЕВСКИ, Јовица СТАМЕНОВСКИ, Ѓоре ПАВЛОВ, Никола ПАУНОВСКИ, Хишам ЛАТИФОВ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Филип Коруноски,
  2. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Раде Василев.