АЛБАНСКИ НОЌИ

Продукција: Албански театар - Скопје

Автор: Митруш КУТЕЛИ, Фаик КОНИЦА и Антон ЧЕТТА

Режија: Ентон КАЦА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 07.06.2009

Играат:
Сефедин НУРЕДИНИ
Адриан АЗИРИ
Џевдет ЈАШАРИ
Адем КАРАГА
Бесфорт ИДРИЗИ
Блерим ДАРЛИШТА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕНА СЦЕНСКА ДРАМАТИЗАЦИЈА на Ентон Каца.