АЈНШТАЈНОВИТЕ СОНИШТА

Продукција: Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп и Театар на Навигаторот Цветко - Скопје

Автор: Алан ЛАЈТМАН

Режија: Слободан УНКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 15.06.2016

Драматизација: Русомир БОГДАНОВСКИ
Музика: Златко ОРИЃАНСКИ
Костимограф: Роза ТРАЈЧЕСКА РИСТОВСКА
Драматурзи: Ивана НЕЛКОВСКА, Лидија МИТОСКА – ЃОРЃИЕВСКА


Играат:
Марија СПИРКОСКА ИЛИЈЕСКА
Наталија ТЕОДОСИЕВА
Јасмина МИЦОВСКА СТАНКОСКА
Катерина ЧАКМАКОСКА КЛИНЧЕСКА
Симона ДИМКОВСКА
Ивана ПАВЛАКОВИЌ
Игор ТРПЧЕСКИ
Владимир ЃОРЃИЈОСКИ
Димитар ЃОРЃИЕВСКИ
Александар ТОДЕСКИ
Димитар ЦРЦОРОСКИ
Мартин МАНЕВ
Илија ВОЛЧЕСКИ


Инспициент: Благоја ПЕПЕЉУГОСКИ
Суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
Тон мајстор и дизајн на звук: Томе ТЕМЕЛКОСКИ
Светло: Ристо ГРКОСКИ
Шеф на сцена: Сашо СМОКВОСКИ
Сликар исполнител: Пеце РИСТЕСКИ
Реквизитер: Гоце НАУМОСКИ
Гардеробер: Снежана ЃОРЃИОСКА
Фризер перикер: Даринка БОГОЕВСКА
Декоратери: Илија МИХАЈЛОСКИ, Роберт СТОЈКОСКИ, Владимир ВЛАДИМИРОСКИ, Јане ЈАНКУЛОСКИ, Златко АПОСТОЛОСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Розе Трајчевска,
  2. НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕНА СЦЕНСКА ДРАМАТИЗАЦИЈА на Русомир Богдановски.