AХ, ЉУБОВ МОЈА… – турска приказна

Продукција: НУ Театар „Комедија“ – Скопје

Автор: Коле АНГЕЛОВСКИ

Режија: Коле АНГЕЛОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 14.06.2013

Сценографија: Илина АНГЕЛОВСКА
Костимографија: Лира ГРАБУЛ
Музика: Џенгиз ИБРАХИМ

Претстава во чест на наградените

(претстава по покана за свеченото затворање)


Играат:
Директорот: Крсте ЈОВАНОВСКИ
Беба: Зорица СТОЈАНОВСКА
Сузан: Нина ДЕАН
Селпин: Атанас АТАНАСОВСКИ
Нини: Кристина ЛАСОВСКА
Азем: Едмонд СОТИР
Мијалче: Роберт РИСТОВ
Г-Ѓа ТРПКОВА: Жаклина СТЕВКОВСКА
Фидан: Бојан ВЕЛЕВСКИ
Генералот Курчубиќ: Александар МИКИЌ
Ѓорче: Ердоан МАКСУТ
Мариче: Слаѓана ВУЈОШЕВИЌ
Боби: Валентин КОСТАДИНОВСКИ


Инспициент: Нурјамет РУШИТИ
Суфлер: Жаклина ЦВЕТКОВСКА
Светло – мајстор: Игор ГЕОРГИЕВ
Тон – мајстор: Чедомир МЛАДЕНОВСКИ