1984

Продукција: НУЦК „Антон Панов“ - Народен театар – Струмица

Автор: Џорџ ОРВЕЛ

Режија: Дејана НИКОЛОВСКА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 12.06.2014

Драматизација: Викторија РАНГЕЛОВА
Сценографија и костимографија: Алексеј ПАНЕНКОВ
Музика: Сашко КОСТОВ
Кореографија: Сања ШУТЕВСКА
Видео: Тане КОЏАБАШИЕВ


Играат:
Коста АНГОВ
Ванчо КРСТЕВСКИ
Јасмина ВУЧКОВА
Ванчо ВАСИЛЕВ
Стојан ВЕЛКОВ – Трн
Оливера АРИЗАНОВА
Јулија МИЛКОВА
Ален НАНОВ
Васил МИХАИЛ
Кире ЃОРГИЕВ
Бранко БЕНИНОВ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕНА СЦЕНСКА ДРАМАТИЗАЦИЈА на Викторија Рангелова.