Том Соер

НУ Театар за деца и младинци – Скопје

11.06.2019, 12:00часот, Театар „Војдан Чернодрински“

Режисер: Деан Дамјановски

Играат:

Бојан Кирковски – Том Соер
Мики Анчевски – Хаклбери Фин
Драган Довлев – Марк Твен/Судијата Тачер
Емра Куртишова – Беки Тачер
Мартин Јорданоски – Вајлд Вајлд Џо
Ненад Митевски – Маф Потер
Винета Дамческа – Тетка Поли
Симона Спировска – Сид/Обвинителот
Наташа Петровиќ – Еми Лоренс/Шерифот Јанг
Марија Ѓорѓијовска – Бен Роџерс/Џеремаја/Дух

Екипа/Соработници:

Драматизација: Горјан Милошевски
Сценографија: Филип Коруновски
Костимографија: Елена Вангеловска
Музика: Горан Трифуновски – Пајак
Инспициент:  Ѓуро Дракулоски
Изработка на реквизита и перики : Кирил Василев
Изработка на костим :  Љубица Велкова и Раде Василев
Фотографии на рекламен материјал : Драгољуб Николовски
Дизајн на плакат и боенка:  Филип Коруноски
Тон мајстор:  Ангел Насковски и Владимир Стефановски
Светло мајстор:  Оливер Ставрев и Мартин Митровски
Шминка:  Игор Петрески
Декоратери :   Јовица Видески , Бујамин Селими  и  Мирсат Камбери , Драган Силјановски