Смртта на Дантон

Албански театар – Скопје 11.06.2019, 19:30часот, Центар за култура „Марко Цепенков“   Автор: Георг Бихнер Режија: Дино Мустафиќ Играат: Жорж Дантон – Рефет Абази Робеспјер – Луран Ахмети Сен-Жист – Гзим Жерка Камиј Демулен – Фисник Зеќири Лежандр/Барер – Музбајдин Ќамали Лакроа – Осман Ахмети … Continue reading Смртта на Дантон