Смртта на Дантон

Албански театар – Скопје

11.06.2019, 19:30часот, Центар за култура „Марко Цепенков“

 

Автор: Георг Бихнер
Режија: Дино Мустафиќ

Играат:
Жорж Дантон – Рефет Абази
Робеспјер – Луран Ахмети
Сен-Жист – Гзим Жерка
Камиј Демулен – Фисник Зеќири
Лежандр/Барер – Музбајдин Ќамали
Лакроа – Осман Ахмети
Филипо – Хамди Рашиди
Еро Сешел – Генци Мирзо
Жили – Амернис Јовановска Нокшиќи
Лусил – Аида Елези
Лафлот – Ментор Курти
Мерсие – Илир Речи
Ерман – Сокол Хајрулаи
Шомет – Асдрен Селими
Фукие – Тенвил – Бесфорт Идризи
Коло д’Ербуа – Берат Махмути
и Ајше Усеини, Ариан Ејупи, Фатон Ибрахими, Кујтиме Ахмети, Таулант Дестани

Екипа/Соработници:
Сцена: Драгутин Броз
Костими: Инес Гоља
Драматург: Жељка Удовичиќ Плештина
Музика: Оливер Јосифовски
Кореограф: Ѓерѓ Превази
Видео: Бетим Зеќири
Превод на драмата: Ранка Грчева
Превод на програмата: Дарко Спасов
Музичка подршка: Орфеј Асланај