Силјан штркот шанца

Македонски народен театар – Скопје 15.06.2019, 19:30часот, Центар за култура „Марко Цепенков“ Автор: Дејан Дуковски Режисер: Срѓан Јаниќијевиќ Играат: Силјан: Александар Михајловски Божин: Нино Леви Евда: Марија Новак Велчо: Ивица Димитријевиќ Силјаница: Нина Деан Еснафот: Александар Ѓорѓиески Духовникот: Висар Вишка Клајк: Кире Ѓоревски Клајковица: Ана … Continue reading Силјан штркот шанца