Силјан штркот шанца

Македонски народен театар – Скопје

15.06.2019, 19:30часот, Центар за култура „Марко Цепенков“

Автор: Дејан Дуковски
Режисер: Срѓан Јаниќијевиќ

Играат:
Силјан: Александар Михајловски
Божин: Нино Леви
Евда: Марија Новак
Велчо: Ивица Димитријевиќ
Силјаница: Нина Деан
Еснафот: Александар Ѓорѓиески
Духовникот: Висар Вишка
Клајк: Кире Ѓоревски
Клајковица: Ана Стојановска
Си Биле: Нина Деан
Сиве: Тина Трпкоска
Чуле: Ана Стојановска
Пијаницата: Кире Ѓоревски
Трпе: Владимир Јачев
Бенд – ВИС Погани штркови feat. Кокошките од пеколот
Соло – гитара и вокал: Ивица Димитријевиќ
Бас – гитара: Александар Ѓорѓиески
Удиралки: Никола Кимовски
Вокали: Нина Деан, Тина Трпкоска и Ана Стојановска

 

Екипа/Соработници:
Извршен продуцент: Виктор Рубен
Инспициент: Александар Рајковски
Фотограф: Кире Галевски
Суфлер: Зорица Благоевска
Сценограф и костимограф: Илина Ангеловска
Кореограф: Александра Кочовска – Начева