Макбет

Македонски народен театар – Скопје 07.06.2019, 19:30часот, Центар за култура „Марко Цепенков“ Автор: Вилијам Шекспир Препев: Богомил Ѓузел Режија и адаптација на текст: Нела Витошевиќ Играат: Макбет – Сашко Коцев Леди Макбет – Драгана Лошкова Кралот Данкан – Сенко Велинов Малколм – Дениз Абдула Банко – Стефан Вујисиќ Макдаф – Благој … Continue reading Макбет