Животинска фарма

НУЦК „Антон Панов“ Струмица – Народен театар

10.06.2019, 19:30часот, Центар за култура „Марко Цепенков“

Автор: Џорџ Орвел
Режија:Љупчо Ѓоргиевски

Играат:
Наполеон – Коста Ангов
Сквилер – Стојан Велков – Трн
Сноубол, Мјуриел и Пилкингтон – Јулија Милкова
Боксер – Игор Тодоров
Бенџамин – Кире Ѓоргиев
Мојсеј – Ванчо Василев
Кловер – Јасмина Вучкова
Блубел – Анкица Бенинова
Кокошка – Ангелина Тренчева Ангелова
Молик – Танкица Стојанова
Булдози – Стојан Стојанов – Тачи и Ване Трајков

Екипа/Соработници:
Инспициент: Никола Сарајлиев
Тон мајстор: Ѓорге Витанов
Светло: Никола Илков
Шеф на сцена: Перица Костуранов
Реквизитер: Стојан Стојанов
Гардеробер: Васе Ценев
Декоратери: Спасо Мелев, Томе Витанов, Ване Трајков и Ристо Ефтимов