Бакхи – Краток преглед на распадот

Народен театар – Битола 08.06.2019, 19:30часот, Центар за култура „Марко Цепенков“ По Еврипид Режија: Игор Вук Торбица Играат: ДИОНИС- Маја Андоновска – Илијевски ПЕНТЕЈ- Огнен Дранговски ТЕЈРЕСИЈА – Соња Михајлова КАДМО –Иван Јерчиќ АГАВА – Илина Чоревска ГЛАСНИКОТ – Мартин Мирчевски СЛУГАТА – Васко Мавровски … Continue reading Бакхи – Краток преглед на распадот