Бакхи – Краток преглед на распадот

Народен театар – Битола

08.06.2019, 19:30часот, Центар за култура „Марко Цепенков“

По Еврипид
Режија: Игор Вук Торбица

Играат:
ДИОНИС- Маја Андоновска – Илијевски
ПЕНТЕЈ- Огнен Дранговски
ТЕЈРЕСИЈА – Соња Михајлова
КАДМО –Иван Јерчиќ
АГАВА – Илина Чоревска
ГЛАСНИКОТ – Мартин Мирчевски
СЛУГАТА – Васко Мавровски
ХОРОВОДЕЦОТ – Викторија Степановска – Јанкуловска
ХОРОТ НА БАКХИТЕ:
Валентина Грамосли
Петар Спировски
Сандра Грибовска
Анастазиа Христовска

Екипа/Соработници:
Драматург: Билјана Крајчевска
Сценограф: Валентин Светозарев
Костимограф: Благој Мицевски
Асистент на режија: Јован Ристовски
Дизајн на музика: Александар Димовски
Светло мајстор: Илија Димовски, Горан Петровски
Тон мајстор: Николче Терзиевски
Специјални ефекти, шминкер и фризер: Сашо Мартиновски
Инспициент : Мирослав Лазаревски
Фотограф: Александар Буневски
Монтажер: Гоце Веселиновски