Азиз или свадбата што го спаси западот

УКИМ – Факултет за драмски уметности – Скопје

14.06.2019, 23:00часот, Театар „Војдан Чернодрински“

Дипломска претстава на студентите во класата на:

Проф.М-р Рефет Абази
Доц. М-р Хисмет Рамадани.

Играат:
Аљмедина Садики – Џеневив Џенф
Ментор Курти – Отмар Сарабанде
Мумин Абдулаху – Жан Пиер Тишлер
Гезим Жерка – Гискард Биербрау
Сара Бајрами – Бернардет
Гентиана Рамадани – Валдемар Де Креденс
Деа Пајазити – Медлин Биербрау
Кујтиме Ахмети – Хилдегард Де Фоје Грас
Елдин Широки
Фљакрон Аљији – Мудреците
Гости:
Хакан Даци ……………… Азиз, непознатиот
Батухан Ибрахим ………. Човекот со камера

Посебна благодарност до:
Крсте С. Џидров
Марија Пупучевска
Проф. Кренаре Невзати
Ибрахим Џемаили и Џемаил Џемаили.